Νέα
Τρεις γενιές σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης
Ονομάζομαι Αναστασιος Αγγελης και είμαι ο νεότερος εκ των ιδιοκτητών της Εταιρείας. Στο σημερινό άρθρο σκοπός μου είναι η παρουσίαση και μια μικρή ανάλυση των Νεων Ελαιοραβδιστικων μηχανημάτων στην Ελληνική και μεσογειακή αγορά. Πριν απ αυτό όμως νιώθω...
Διαβάστε ΠερισσότεραΠως θα αντιμετωπίσετε το κυκλοκόνιο, την καλόκορη και τον πυρηνοτρήτη
Προσβολή από κυκλοκόνιο - Φωτογραφία: Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης Προειδοποιήσεις και συμβουλές για να αντιμετωπίσετε κυκλονόνιο, καλόκορη και πυρηνοτρήτη εκδόθηκαν από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών &...
Διαβάστε ΠερισσότεραΔιαχείριση ζιζανίων στους ελαιώνες
Τα ζιζάνια ανταγωνίζονται τα δένδρα της ελιάς στην προσρόφηση νερού και θρεπτικών στοιχείων, δημιουργούν προβλήματα κατά την συγκομιδή, όταν είναι ξερά αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς κατά τους θερινούς μήνες, είναι ξενιστές επιβλαβών οργανισμών, αυξάνουν...
Διαβάστε ΠερισσότεραΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Ανατροπή του περσινού κακού έφερε η 2017-2018
Οι φετινές παραγωγές ελαιολάδου «ξόρκισαν» το κακό περσινό προηγούμενο, μια χρονιά για την οποία οι ελαιοπαραγωγοί είχαν να λένε «να φύγει και να μην ξανάρθει». Έτσι, ακόμα και στις περιοχές όπου οι καιρικές συνθήκες ανέτρεψαν τις αρχικές πολύ αισιόδοξες...
Διαβάστε ΠερισσότεραΕλαιόλαδο 2017-2018: Αυξημένη έως 50% η παραγωγή στην Ελλάδα
Ο δρόμος του ελαιολάδου περνάει από τη Μεσόγειο Αυξημένη αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου στις περισσότερες χώρες στη λεκάνη της Μεσογείου, παρά τα κατά τόπους προβλήματα από την ξηρασία και τον καύσωνα. Στον δρόμο της ανάκαμψης και η Ελλάδα, όπου η αύξηση...
Διαβάστε ΠερισσότεραΜάζεμα της Ελιάς – Συμβουλές για τη Συγκομιδή των Ελαιοκάρπων
Η έναρξη της συγκομιδής εξαρτάται από τον τρόπο επεξεργασίας, δηλαδή αν θα χρησιμοποιηθούν ως επιτραπέζιες ελιές ή για παραγωγή λαδιού. 1. Επιτραπέζιες Καρποί που θα επεξεργασθούν πράσινοι συγκομίζονται όταν το βαθύ πράσινο χρώμα ξεθωριάσει και έχει γίνει...
Διαβάστε ΠερισσότεραΌλες οι ποικιλίες ελιάς
Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη παράδοση στην επεξεργασία της μαύρης ώριμης ελιάς διαφόρων ποικιλιών, σε αντίθεση με άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες (π.χ. Ισπανία) όπου κυριαρχεί η πράσινη ελιά. Η πιο εύκολη και πιο φυσική ελιά που καταναλώθηκε από τον άνθρωπο ήταν η θρούμπα...
Διαβάστε ΠερισσότεραΧρήσιμες συμβουλές για την συγκομιδή της ελιάς!
Χρήσιμες συμβουλές προς τους ελαιοπαραγωγούς για τη σωστή συγκομιδή, συντήρηση και μεταφορά του ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου. Χρόνος ελαιοσυλλογής Στις επιτραπέζιες ποικιλίες, η συλλογή του καρπού γίνεται μετά τη συμπλήρωση της αύξησης του μεγέθους τους και...
Διαβάστε ΠερισσότεραΗ Λίπανση της Ελιάς – Πότε Γίνεται & Τι Λίπασμα θα Χρησιμοποιήσω
Η ελιά όπως κάθε φυτό χρειάζεται λίπανση κάθε χρόνο. Η ποσότητα λιπάσματος, ο τύπος λιπάσματος και ο χρόνος εφαρμογής καθορίζονται μετά από μελέτη πάρα πολλών παραγόντων. Γενικά η ελιά απαιτεί κυρίως τα πιο κάτω λιπαντικά στοιχεία: ΑΖΩΤΟ (Ν): Το στοιχείο που...
Διαβάστε ΠερισσότεραΝοέμβρης … ο μήνας της ελιάς
Ελιά, το δέντρο με τον ευλογημένο καρπό του, που αγκαλιάζει τη χώρα μας… κάθε σπίτι , κάθε γωνιά της… Αυτή την εποχή, αν τύχει να περάσεις από μέρη που υπάρχουν ελαιώνες, θα δεις έναν οργασμό συγκομιδής… Αυτό που βλέπεις παντού, είναι απλωμένα πράσινα δίχτυα…...
Διαβάστε Περισσότερα